Parempi nähdä kerran, kuin istua tietokoneella

1/9
Näköalatasanne - 7km

Laajalta tasanteelta aukeaa henkeäsalpaavat näkymät Saimaan saaristoon. Pilvien heijastuminen veden pinnasta, saaret ja hitaasti liikkuvat vesikulkuneuvot luovat rauhallisen ilmapiirin. Alkukesästä tasanteella kukkivat kielot ja heinäkuussa voi kerätä metsämansikoita. Varjoliitäjät käyttävät tasannetta lähtöalustana. Rinteestä nouseva ilmavirta nousee 40 m korkeuteen veden pinnasta ja nostaa helposti liitimen ilmaan. Tasanteelle voi tehdä eväsretken. Sieltä löytyy sääsuoja, polttopuita ja jopa pikkusauna.

1/3
Huuhaan hiekkaranta - 8km

Ainutlaatuinen, lähes 1,5 km pitkä hiekkaranta. Suomen hienoimpia uimarantoja! Rannalla ei ole mitään palveluita, mutta se on vapaasti kaikkien käytettävissä. Ranta on pehmeää hiekkaa ja erittäin loiva. Pienten uimareiden unelma! Rannalla on laavuntapainen suoja, polttopuita ja ulkovessa. Läheisessä metsässä on runsaasti sieniä ja marjoja. Autoille parkkipaikka rannan läheisyydessä.

1/3
Kummakivi - 41km

Valtava kivi, pituudeltaan yli 7 metriä tasapainoilee kalliokumpareen päällä. Uskotaan, että vetäytyvän jäätikön etupuoli saavutti nämä paikat kolmetoista tuhatta vuotta sitten. Jäätikkö vetäytyi, tasoitti kalliokumpareen ja toi sen päälle jostain kaukaa valtavan kiven. Sitten jäätikkö suli, järvet, suot ja metsät ilmestyivät, mutta lohkare jäi tasapainoilemaan kumpareen päälle.

1/2
Sammalsilta - 41km

Sammalsilta on alunperin Kaukas-yhtiön 1930-luvulla rakennuttama rahkamättäistä koottu silta. Sen tarkoitus oli helpottaa metsätyömiesten kulkua Pitkäjärven yli. Nykyään silta palvelee Kummakivelle kulkijoita ja muita luonnossa liikkujia.

Sammalsillalle pääsee seuraamalla kummakiveltä lähtevää polkua. Polku vie kapealle ”sillalle”. Molemmilla puolilla siltaa on pitkäjärvi kallioisine rantoineen.

1/9
Puumala - 52km

Ihastuttava pikkukunta suuren sillan vieressä.

Sillalta aukeaa mahtava näköala ympäristöön. Näköalatorniin päästäkseen on pysäköitävä auto sillan alapuolelle ja noustava hissillä ylös.

Myös Puumalan pieni satama on näkemisen arvoinen. Täältä voit bongata legendaarisen tervahöyry Wennon, joka edelleen palvelee risteilyaluksena Saimaalla. Satamassa saattaa olla myös muita aluksia valmiina kuljettamaan turisteja Saimaalle.

Kesällä Puumalassa on kalatori ja kahvila.

Osoitteessa Niementie 1A toimii Lasi Ruusu vanhan meijerin tiloissa. Lasi Ruusussa voi seurata lasinvalmistusta ja valita myymälän laajasta tuotevalikoimasta matkamuistoksi niin makeisia, koriste-esineitä, käsitöitä kuin taloustavaroitakin. Jos matkaatte Puumalasta kohti Mikkeliä (tie 62), niin kannattaa pysähtyä Rapeikossa ja nousta näköalatasanteelle.

1/9
Niinisaari - 52km

Erikoislaatuinen pikkusaari, josta löytyy oma paja, viinintekijä, ravintola, museotila ja tori. Pajalta voit hankkia suomalaisia puukkoja, kirveitä, saranoita ja koriste-esineitä. Temolan viinitilalla voi maistella Suomen Tilaviinikilpailuissa palkittuja viinejä, kuohuviinejä ja siideriä viinituvassa tai viinitilan upeassa puutarhassa. Temolan Viinitila sai oikeuden käyttää DO Saimaa -alkuperämerkkiä. Niinisaareen pääsee lossilla.

1/7
Imatrankoski ja Kruunupuisto - 58km

Suomen vanhin nähtävyyys.

Kruunupuiston alueella sijaitsee Imatrankosken vesiputous ja koskenuoma. Jo vuonna 1772 jättimäiset kosken kuohut tekivät vaikutuksen venäläiseen hallitsijaan Katarina II:een. ”Suomen Niagarasta” tuli venäläisen eliitin matkailukohde.

Vuonna 1842 keisari Nikolai I määräsi alueen koskiuoman ympärillä kruunupuistoksi.

1900-luvun alussa Imatra oli niin suosittu, että sinne tuli päivittäin 14 junavuoroa Pietarista ja yhdessä Imatran Valtionhotellin kanssa ne muodostivat yhden Suomen ensimmäisistä matkailukohteista. Kruunupuistossa on opastintauluja, joista voit tutustua Imatrankosken historiaan.

1929 kosken uoma padottiin sähkön tuottamiseen ja sen jälkeen vettä on juoksutettu ainoastaan näytösluontoisesti.

Kesäaikaan koskinäytöksessä on nähtävillä Vuoksen voima, kun se päästetään virtaamaan vanhaan uomaansa, ohi sähkölaitoksen. Tällä hetkellä pato on suljettuna korjaustöiden takia.

1/10
Kotieläinmetsä Korpikeidas - 77km

Kotieläinmetsä sijaitsee Joutsenossa. Se on 4 ha:n suuruinen perheretkikohde.

Kotieläinmetsä on oiva kohde etenkin lapsille. Vapaana kuljeksivien eläinten (kanit, kanat, vuohet, porsaat…) syöttäminen ja helliminen antaa unohtumattomia elämyksiä.

Vieressä sijaitsee lohikasvattamo, josta voi ympäri vuoden ostaa savustettua kalaa.

1/15
Punkaharju - 110km

Punkaharju on vanha kansallispuisto. Punkaharju on luonnonkauniiden maisemien ansiosta ollut kansainvälisesti tunnettu matkailukohde jo yli kahdensadan vuoden ajan. Se onkin yksi Suomen kansallismaisemista ja jylhien mäntyjen välistä aukeavat kauniit järvinäkymät ovat edelleen kohteen suurin vetonaula. Punkaharjun luonnonsuojelualue edustaa harjuluontoa kauneimmillaan. Nähtävyyksien ihailu käy helposti: Tarvitsee vain seurata merkittyä reittiä.

Punkaharjulla sijaitsee myös ilmainen Metsäntutkimuslaitoksen puulajipuisto, jossa voi vertailla yli 150 havupuulajia.

Suomen metsämuseo ja metsätietokeskus Lustossa voi hankkia lisätietoa metsistä ja tunnustella kasvilajeja.

1/8
Savonlinnna - 130km

Savonlinnan seudun monipuolinen luonto näyttää Järvi-Suomen kauneuden ja uljauden. Savonlinnan kaupungissakin luonto on kaikkialla lähellä. Savonlinna on rakennettu saarille, jotka on yhdistetty silloilla ja losseilla. Joku on sanonut Savonlinnaa Suomen Venetsiaksi. Saimaa ei ole mistään kaukana.

Yhdellä Savonlinnan saarista sijaitsee Ruotsin vallan aikaan rakennettu Olavinlinna. Linnassa on vaihtuvia näyttelyitä, sekä kuuluisa oopperajuhla. Matkailijan kannattaa kulkea Linnakatua – kaikkein vanhinta Savonlinnan katua. Sen rakensivat aikoinaan ilmeisesti Olavinlinnan käsityöläiset. 1900 –luvulla katu ei enää ollut käsityöläisten asuttama vaan siitä tuli Savonlinnan arvostetuinta aluetta.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Finland, 56310, Ruokolahti

Kohtniemenraitti 52

+358 50 324-4064

2019 ONNI Village